Computere er en fast del af rigtig mange menneskers hverdag, og især i Danmark har vi været gode til at tage teknologien i brug i hjemmet og på arbejdspladsen. Som du ved, så opbevares der rigtig mange informationer på vores computere, tablets og andre mobile enheder. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på hvordan man kan nedsætte chancen for at disse informationer kommer i de forkerte hænder. Her får du nogle ideer og tips til hvordan du kan blive god til både at passe på dine informationer, samt hvordan du vedligeholder selve computeren så den fungerer optimalt i lang tid.

computerarbejde

Fjern virus og spyware

Som alle ved, så kan computere, hjemmesider med mere blive udsat for forskellige slags angreb. Ønsker man at holde sine informationer i sikkerhed, så er det vigtigt at man kan fjerne virus og spyware. Er uheldet ude, og er du allerede blevet udsat for et virusangreb over computeren, så er det vigtigt at du får problemet ordnet hurtigst muligt. Dette er både for at sikre dine egne informationer imod spyware og malware, og for at forlænge din computers levetid. At fjerne forskellige slags virus kan normalt gøres relativt hurtigt med et godt antivirus program, og en god antivirus kan være alle pengene værd. 

Find et godt antivirusprogram 

Der er rigtig mange programmer til at bekæmpe virus, og det kan være svært at vide hvor man skal starte. Som sagt, så kan mange af de bedste programmer godt koste nogle penge, og det kan være en god beslutning at investere i noget pålideligt. Norton, Bitdefender og McAfee er nogle eksempler på populære programmer. Mangler du råd og vejledning til installering af programmet, så få hjælp til it løsning og få gode råd og vejledning til hvordan du kan sikre din computer mod virus og andet uønsket.  

Få instruktion og hjælp fra en professionel

Selv hvis man er relativt vant til at bruge en computer, så kan der altid opstå udfordringer og tvivl om forskellige ting når det kommer til teknik. Det kan også være at du har hundrede procent styr på hvordan man beskytter computeren mod virus, men at computeren grundet brug er stoppet med at fungere optimalt. Computere er ikke billige, og det kan derfor være rart at få teknikken repareret så levetiden bliver længere. Det er desværre ofte sådan at det kan være billigere at anskaffe sig noget nyt end at erstatte gamle dele. I nogle tilfælde kan det dog sagtens betale sig at få repareret den stationære computer så den holder længere. 

mand arbejder

Vedligehold blæsere og andre ydre dele

Computere bliver ofte udsat for både fysisk slid, og det slid som opstår når man bruger computeren til arbejde eller underholdning. Hvis man bruger en god balance af fysisk vedligehold og vedligehold igennem antivirus og påpasselig brug, så kan man forlænge computerens levetid betydeligt. Blæsere er de dele som sørger for at holde computeren nedkølet ved brug, og de kan blive fyldt med støv. Sørg derfor for at støve computeren af hvis du kan, eller få en professionel til at tage denne tjans.