Hvis du administrerer en hjemmeside, vil du naturligvis gøre alt for, at ingen andre end dig og andre administratorer kan se, hvad I foretager bag tøjlerne. Hvis nu anden sad og kiggede med, når I installerer betalinger, koder eller noget tredje, vil det mildest talt være uheldigt.

Her kommer behovet for at fjerne dem, der potentielt kigger med. For ved du, om der er nogen med, når du surfer rundt? Hvordan skal du kunne vide det?

Spioner, der overvåger

Russiske spioner sidder og kigger med, når laver din hjemmeside. De kigger med, når du logger ind på din netbank og på dine konti. Sådan ser der billedet nok ikke ud for de fleste.

Russiske spioner fokuserer formentlig deres kræfter på at udspionere statsledere. I stedet skal du frygte hackere, som installerer et overvågningsprogram på din computer. Det kan installeret på mange forskellige måder. Udfordringer mere, hvordan du ved, om nogen kigger med og fjerner dem igen.

At fjerne dem, så du kan lave hjemmesider i fred er ofte ret umuligt. Hvordan skal din computer kunne opdage en inaktiv følger? Hackeren har ingen bevægelse, hvorfor dit antivirusprogram formentlig ikke kan sparke en eventuel overvåger væk, når de kommer.

Hvad den derimod kan, er at usynliggøre din aktivitet, så hackeren ikke får held med at se dine bevægelser. Her kommer behovet for et spywarefilter, hvor hackeren ikke kan overvåge dig.

pc

Undgå indbrud ved smadrede digitale ruder

For en virksomhed, der laver sin egen hjemmeside, er det alfa og omega. Du kan leve uden. Du kan også lade være med at installere en alarm i din butik, men det gør du formentlig ikke.

Du vil have en sikkerhed i, at der ikke kommer en kriminel og berøver dig. Det får du med et spywarefilter. Her kan du være sikker på, at der ikke sidder en og kigger, når du taster din kode.

Det er lidt ligesom at låse døren og trække gardinerne for, når du tæller kassen op. Nu er du sikker på, at der ikke står en og gør klar til at slå til. Du bliver usynlig.

Alternativet er, at hackeren kan følge med, når I laver ting på jeres hjemmeside. Her vil hackeren kunne aflæse koder og følsomme data som jeres bankinfo. Det er mildt sagt ikke særlig heldigt.

Hold tyven væk og hjælp det digitale samfund

Faktisk handler det ikke kun om dig. Lidt ligesom butikken på gaden. Hvis ingen valgte at låse deres døre, så tyvene frit kunne stjæle, når de havde lyst, giver man tyvene en større incitament til at stjæle.

Der er ikke meget fare forbundet ved at gå ind i en ulåst butik uden nogen sikkerhed og stjæle derfor. Derfor vil kriminaliteten stige.

På samme måde med jeres hjemmeside. Hvis I ikke gør den sikker og holder spionerne væk, så giver I det incitament til at fortsætte deres handlinger. Hvis alle mennesker havde gode antivirusprogrammer, vil onlinekriminaliteten falde.

Kriminaliteten vil aldrig ramme nul fysisk eller digital. Men det kan blive meget lavere, end tilfældet er lige nu.